Voor Coaches

Waarom klanten de klik niet voelen

Waarom klanten de klik niet voelen

Je bent zichtbaar online. Je hebt een website, vult je social media kanalen en hebt zelfs een video waarin je laat zien wie je bent en wat je doet. Toch levert het niet zoveel klanten op als je had gehoopt. Waarom voelen mensen de klik met jou als coach niet?  We denken ten onrechte dat mensen altijd weloverwogen beslissingen maken. Dat ze onderzoek doen, feiten naast elkaar leggen en de tijd nemen om de knoop door te hakken.

De gedragspsychologie toont ons dat dat vaak niet het geval is. 

We zitten vast in oude patronen, waardoor onze objectiviteit wordt vertroebelt. We laten ons beïnvloeden door wat anderen doen en vinden.  We volgen onze ‘gut feeling’ en maken intuïtieve beslissingen. Mensen zijn irrationele wezens die zich laten leiden door het moment en de omstandigheden. Dat kan dus voor of tegen je werken als coach.

Gelukkig hebben we wel enigszins invloed op die factoren. 

Schrijf je in voor de GRATIS workshop Presence.

Hoe? Door authentiek zichtbaar te zijn. Door niet te verschuilen achter een professie, opleiding of ervaring maar door openhartig te zijn. Dan maken we echt contact als mens, en kan er een klik volgen. Video is daar bij uitstek geschikt voor.  Maar wat is die klik eigenlijk en hoe kun je die beïnvloeden?

Er bestaat geen eenduidige definitie van een klik hebben. We kunnen vaak wel heel duidelijk benoemen wanneer we het niet ervaren. Maar wat maakt dat we het wel voelen is moeilijk te benoemen. Het heeft in ieder geval te maken met empathie en interesse voor de ander voelen. Er heerst een gevoel van vertrouwen.  

Je kunt een klik zeker niet afdwingen of controleren. Sterker nog hoe meer je dat probeert, hoe groter de kans dat er geen klik ontstaat. Wanneer iemand zich gepusht voelt dan rijst de vraag: “Wat moet je van me?”. Dat is het tegenovergestelde van vertrouwen wekken. 

Toch zijn zeker mogelijkheden om het krijgen van een klik te bevorderen! 

Wanneer je jezelf authentiek laat zien, dan voelen mensen dat je niets verbergt. Je bent werkelijk aanwezig, je masker is af. Je bent jezelf zoals je bent in een kennismakingsgesprek of in een sessie met je klant. Het goede nieuws is: dit kan en doe je al, dus je hoeft er niets voor te leren.  

Toch is authentiek zijn op video een stuk lastiger. Want aanwezigheid, presence, volgt van nature door het in verbinding zijn met een ander. Bij video kijk je in een zwart lensje, zonder feedback of begrijpend knikje. Door het gebrek aan verbinding raken we snel van slag en treden er allerlei onbewuste patronen in werking om die stress te compenseren.  

Die patronen zijn op video allemaal zichtbaar en worden onbewust opgepikt door de kijker. Met als gevolg dat je iets heel anders uitzendt dan zelfvertrouwen, expertstatus en succes. Daardoor kan een video zonder presence ook je klantcontact schaden. 

Nu je dit weet kun je al bewuster je volgende video opnemen.

Mocht je nog wat ondersteuning kunnen gebruiken bij het authentiek verschijnen op video, schrijf je dan in voor de GRATIS workshop Presence van 10 maart 2022. Tijdens deze workshop laat ik je op drie verschillende manieren presence ervaren zodat je het vervolgens zelf in praktijk kan brengen. Dat levert video’s op die raken en klikken.

Schrijf je nu in!


Dit is Marja van 'Marjoy'

"Mijn naam is Marja Godvliet. Vanuit mijn onderneming Marjoy begeleid ik ondernemers om de leukste klanten aan te trekken door zichzelf te zijn en dat te delen op video. Ik maak video portretten van ondernemers die authenticiteit én professionaliteit heel belangrijk vinden. Mijn klanten waarderen mijn werk omdat dat ze tijdens de opnames heel ontspannen het beste van zichzelf kunnen laten zien. Ze zijn met hart en ziel zichtbaar. Dat levert video’s op die raken en vertrouwen scheppen."

Leer 'Marjoy' kennen
Bekijk dit ook
Naar blog