5/5 uit 78 reviews

Executive Coach

Wil je als CEO, bestuurslid, of (top)manager effectievere beslissingen en keuzes maken? Heb je een professionele sparringpartner nodig? Wil je meer inzicht in hoe je (zakelijk) sterkere verbindingen kan maken met je medewerkers? Een executive coach helpt jou hierbij.

Vind een executive coach

Vind de executive coach die bij jou past en gaat helpen te groeien als leider en manager. Bekijk de introductie video's en plan een speed date.

Wat is executive coaching?

Ben jij een senior level of board level professional en ervaar je obstakels in je werk, als leider of in je persoonlijke carriere? Of wil je met iemand sparren die niet in dezelfde organisatie zit, met een frisse blik, maar wel met professionele en brede ervaring? 

Als je zelf midden in een situatie of conflict zit, is het soms moeilijk om een probleem van verschillende kanten te bekijken. Dan kan een executive coach iets voor jou zijn!

Een executive coach wordt ook wel ingezet om een strategie te bepalen voor de eerste 100 dagen in een nieuwe functie als bijvoorbeeld CEO of Managing Director.

In plaats van executive coaching, kan het ook zijn dat je behoefte hebt aan: 

  1. (Persoonlijk) Leiderschap Coaching
  2. Business Coaching

Hoe vind ik mijn ideale executive coach?

Bij CoachingKlik geloven wij dat de klik tussen executive coach en coachee cruciaal is voor het succes van het coaching traject. Door middel van onze introductie filmpjes krijg je een beter idee of een coach bij jou past.

Let vooral op de werkwijze van de executive coach en welke relevante ervaring de coach heeft om jou en jouw bedrijf verder te helpen. Dit hoeft zeker niet perse ervaring te zijn in jouw specifieke bedrijfstak. Het kan zelfs verfrissend werken wanneer je een extern perspectief op jouw bedrijf krijgt.

Hoewel we voor alle coaches een certificaat van een opleiding of training vereisen, is dit bij executive coaching net even anders. Een executive coach kan door ervaring binnen het bedrijfsleven of het (succesvol) opzetten van zijn of haar eigen bedrijf wel degelijk deze ervaring hebben opgedaan. Wel zijn er specifieke opleidingen voor executive coaching. Vraag hier zeker naar in de speeddate.

Hoe een executive coach kan helpen met de groei van je bedrijf?

Wanneer je bedrijf groeit of wanneer je meer senior wordt in een bedrijf, moet je zaken anders organiseren. Je begint als 'individual contributor'/ondernemer die alles zelf doet, maar je moet nu gaan managen en het bedrijf gaan groeien. Hier een aantal onderwerpen waar een executive coach mee kan helpen:

  1. Je kan internationaal groeien, maar jouw thuissituatie maakt het moielijk om te reizen. Hoe los je  dit op?
  2. Je wilt meer invloed bij Raad van Toezicht, Bestuur en Strategische partners. Hoe kun je dit bereiken?
  3. Je wilt je visie ontwikkelen en uitvoeren. Hoe krijg je je organisatie mee? 
  4. Je zit met een aantal persoonkijke vraagstukken en zoekt een onafhankelijke coach die je kan helpen
  5. Je bent lid van een RvT of RvC en wilt vernieuwing doorvoeren. Hoe kan je dit bereiken?

Onze executive coaches hebben allemaal een video introductie gemaakt, waar zij zich voorstellen; de 'vintroductie'.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Scroll naar boven en kijk de video's van onze executive coaches.

De juiste klik

De 'klik' tussen coach en coachee draait om vertrouwen, inleving en begrip voelen.
Van de coachee naar de coach, maar ook van de coach naar de coachee.
Een goede klik is onderdeel van een succesvol coaching traject!

Kwaliteit

Al onze coaches hebben een relevante opleiding of cursus afgerond die is aangesloten bij een beroepsorganisatie, zijn gediplomeerd of gecertificeerd, of zijn aangesloten bij een beroepsvereniging van hun vakgebied.  Deze beroepsorganisaties- en verenigingen beoordelen en garanderen de kwaliteit van opleidingen en trainingen.

Laagdrempelig

Ons platform is ontworpen met de focus op gebruiksvriendelijkheid: geen poespas, maar makkelijk te gebruiken. Van filteren tot een speed date plannen, elke stap is zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Zo hoef jij alleen maar te kijken of er een klik is!