5/5 uit 78 reviews
Bla bla

HSP Coach

HSP staat voor Hoog Sensitief Persoon. Heb je geen idee hoe je met je gevoeligheid of die van jouw kind moet omgaan? Wil je werken aan het verminderen van woedeaanvallen of huilbuien? Misschien is een HSP coach wat je zoekt.

Vind een HSP coach

Vind de HSP coach die bij jou past en jou gaat helpen met overprikkeling, vermoeidheid en stress. Bekijk de introductie video's en plan een speed date.

Wat is HSP coaching?

HSP coaching staat voor hoogsensitief of hooggevoelig coaching. Een HSP coach helpt volwassenen en kinderen om te gaan met de grote hoeveelheid prikkels die zij ervaren. Een HSP coach kan je ook helpen als jij door je hoogsensitiviteit last hebt van faalangst, een slecht zelfbeeld, of vermoeidheid.

Hooggevoeligheid kan vaak de boosdoener zijn van een burn out, hiervoor hebben wij ook verschillende burn out coaches op ons platform.

Wellicht wil je verder kijken naar een;

  1. Gezinscoach
  2. Burn out Coach
  3. Kindercoach

Hoe vind ik mijn ideale HSP coach?

Bij CoachingKlik geloven wij dat de klik tussen HSP coach en coachee cruciaal is voor het succes van het coaching traject. Door middel van de filmpjes krijg je een beter idee of een HSP coach bij jou past. De klik met een HSP coach is extra belangrijk, aangezien mensen die last hebben van hoogsensitiviteit zich sneller overprikkeld of aangevallen voelen.

Bij jouw HSP coach heb je niet de neiging om te voldoen aan zijn of haar verwachtingen, maar durf je jezelf op één te zetten om aan jouw doelen te werken.

CoachingKlik staat voor kwaliteit, daarom hebben al onze HSP coaches een relevante opleiding of training gevolgd.

'Hoogsensitief? Aansteller'

Er zijn veel voorbeelden waar mensen die hoogsensitief zijn, worden bestempeld als aansteller. Ook kunnen hoogsensitieve kinderen worden gezien als lastig en verwend. Dit is onterecht. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die hooggevoelig zijn anders reageren op prikkels. Niet alleen merken zij veel meer prikkels op dan mensen die niet hoogsensitief zijn, zoals geluid en licht, maar ook emoties van anderen, ook verwerken zij deze prikkels op een veel intensievere manier. Dit kost allemaal extra energie, wat weer resulteert in vermoeidheid, stress, en een emotionelere houding.

Veel mensen hebben nog steeds het verkeerde beeld van hoogsensitiviteit in hun hoofd. Drs. Esther Bergsma schreef een boek zo dat iedereen – en vooral de hooggevoelige zelf – deze eigenschap beter begrijpt én waardeert.

Onze HSP coaches hebben allemaal een video introductie gemaakt, waar zij zich voorstellen; de 'vintroductie'.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Scroll naar boven en kijk de video's van onze HSP coaches.

Inspirerende blogs over

HSP Coach

HSP Coach

HSP Coach

De juiste klik

De 'klik' tussen coach en coachee draait om vertrouwen, inleving en begrip voelen.
Van de coachee naar de coach, maar ook van de coach naar de coachee.
Een goede klik is onderdeel van een succesvol coaching traject!

Kwaliteit

Al onze coaches hebben een relevante opleiding of cursus afgerond die is aangesloten bij een beroepsorganisatie, zijn gediplomeerd of gecertificeerd, of zijn aangesloten bij een beroepsvereniging van hun vakgebied.  Deze beroepsorganisaties- en verenigingen beoordelen en garanderen de kwaliteit van opleidingen en trainingen.

Laagdrempelig

Ons platform is ontworpen met de focus op gebruiksvriendelijkheid: geen poespas, maar makkelijk te gebruiken. Van filteren tot een speed date plannen, elke stap is zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Zo hoef jij alleen maar te kijken of er een klik is!